Puhallinseitsikko Aurora

Puhallinseitsikko Auroran runkona on perinteinen suomalainen torviseitsikko, johon kuuluu Es-kornetti, kaksi B-kornettia, alttotorvi, tenoritorvi, baritonitorvi ja bassotorvi. Orkesterin ohjelmisto on sovitettu tälle kokoonpanolle, mutta kaikki ”stemmat” on transponoitu myös korvaaville soittimille, joiden äänialat vastaavat alkuperäisiä. Siten soitinkokoonpanoon kuuluvat myös saksofonit, pasuuna ja käyrätorvi. Tämä ”seitsikko” esiintyy yleensä niin monella soittajalla vahvistettuna kuin saatavilla on.


Seitsikko kehittyi helmikuussa 2009 aloittaneesta PPO:n ”sunnuntaisoittajista”, joille ei riittänyt yhdet yhteissoittoharjoitukset viikossa. Kesään 2012 mennessä tämä joukko kasvoi yhdeksänhenkiseksi. Kesällä 2013 alettiin pitää julkisia harjoituksia Espoon Järvenperässä sijaitsevan Aurorakodin pihapiirissä viihdyttäen samalla vanhainkodin asukkaita. Tältä ajalta on peräisin orkesterin käyttämä nimi. Aurorakotia ympäröivä Träskändan puisto on ollut kesäisin harjoitus- ja esiintymispaikkana senkin jälkeen, kun vanhainkoti siellä lopetettiin. Kesällä 2012 syntyi edelleen jatkuva perinne pitää Espoo-päivän konsertti puistossa elokuun viimeisenä lauantaina.


Kesällä 2017 orkesteri piti julkisia harjoituksia sunnuntaisin Café Merenneidossa Matinkylän uimarannassa. Syksyllä se pääsi harjoittelemaan Aurorakodin uuden osan liikuntasaliin, mutta tästä harjoituspaikasta piti luopua helmikuussa 2020 koronapandemian suljettua hoivakodit vierailijoilta. Maaliskuussa 2021 orkesteri sai nykyisen harjoituspaikkansa Kauklahdesta Tectis Oy:n teollisuushallista, joka oli sunnuntaisin vapaana. Tästä suuri kiitos yhtiön omistaville Virtasen veljeksille!

Orkesteri harjoittelee juhlapyhiä lukuun ottamatta joka sunnuntai ympäri vuoden, ja esiintymisiä on vuosittain toistakymmentä. Vuodesta 2015 alkaen orkesteri on ollut mukana Espoon Kulttuuritoimiston Kulttuuriketjussa, jonka tarkoituksena on tarjota musiikkiesityksiä espoolaisten hoivakotien asukkaille.

Orkesteria johtaa Antero Vinberg, joka on myös sovittanut suurimman osan ohjelmistosta.

Tilaukset ja tiedustelut:
antero.vinberg at kolumbus.fi