Puhallinseitsikko Aurora

Puhallinseitsikko Auroran runkona on perinteinen suomalainen torviseitsikko, johon kuuluu Es-kornetti, kaksi B-kornettia sekä altto-, tenori-, baritoni- ja bassotorvet. Orkesterin ohjelmisto on sovitettu tälle kokoonpanolle, mutta kaikki ”stemmat” on transponoitu myös korvaaville soittimille, joiden äänialat vastaavat alkuperäisiä. Siten soitinkokoonpanoon kuuluvat myös saksofonit, pasuuna ja käyrätorvi. Tämä ”seitsikko” esiintyy yleensä niin monella soittajalla vahvistettuna kuin saatavilla on

Seitsikko kehittyi helmikuussa 2009 aloittaneesta PPO:n ”sunnuntaisoittajista”, joille ei riittänyt yhdet yhteissoittoharjoitukset viikossa. Kesään 2012 mennessä tämä joukko kasvoi yhdeksänhenkiseksi. Kesällä 2013 alettiin pitää julkisia harjoituksia Espoon Järvenperässä sijaitsevan Aurorakodin pihapiirissä viihdyttäen samalla vanhainkodin asukkaita. Tältä ajalta on peräisin orkesterin käyttämä nimi. Aurorakotia ympäröivä Träskändan puisto on ollut kesäisin harjoitus- ja esiintymispaikkana senkin jälkeen, kun vanhainkoti siellä lopetettiin. Kesällä 2012 syntyi edelleen jatkuva perinne pitää Espoo-päivän konsertti puistossa elokuun viimeisenä lauantaina.

Orkesteri harjoittelee sunnuntaisin ympäri vuoden, ja esiintymisiä on vuosittain toistakymmentä. Harjoituspaikan osoite on Auroranmäki 6. Vuodesta 2015 alkaen orkesteri on ollut mukana Espoon Kulttuuritoimiston Kulttuuriketjussa, jonka tarkoituksena on tarjota musiikkiesityksiä espoolaisten hoivakotien asukkaille. Orkesteria johtaa Antero Vinberg, joka on myös sovittanut valtaosan ohjelmistosta.


Tilaukset ja tiedustelut:
antero.vinberg at kolumbus.fi